5 oktober staking basisonderwijs

Woensdag 20 september 2017

Het heeft al volop in alle kranten gestaan, op 5 oktober gaat het basisonderwijs staken.

Ook wij doen daar aan mee. We sluiten op 5 oktober de school om zo aan de regering en het Ministerie van Onderwijs duidelijk te maken, dat we het zat zijn.
- De werkdruk is heel hoog in het basisonderwijs, het is niet meer te doen. Er komt steeds meer op ons bordje te liggen, we hebben niet meer de tijd om ieder kind de juiste aandacht en zorg te bieden. Het is een soort jongleren met 20 ballen in de lucht.
- We verdienen structureel minder dan de leerkrachten in het VO wat niet terecht is. We werken op veel verschillende niveaus in een groep, we zijn niet gericht op de methode maar op het kind, de opleiding duurt net zo lang als de Pabo en we maken meer uren in de week.

Ook al vinden we staken niet de beste manier om te laten zien en horen wat we willen, liever gaan we in gesprek en laten we zien hoe we werken, maar dat is ondertussen een gepasseerd station. We weten dat we jullie als ouders in een lastig parket brengen. Toch zien we geen andere mogelijkheid.
De school is op deze dag gesloten.

Vriendelijke groet namens het team van OBS Babylon.

p.s. Peuterspeelzaal Maansteen is gewoon geopend.