Lampionnenoptocht

Vrijdag 9 november 2018

Lampionnen – wandeling door de wijk

Deze week gaan de kinderen lampions maken, om daarmee op dinsdag 13 november door de wijk te lopen. Uiteraard voor wie dat wil. Waarom een lampionoptocht? Op zondag 11 november is het Sint Maarten, een herfstfeest, een jonge man die heel lang geleden zijn bezittingen deelde met arme mensen en bedelaars, wordt dan herdacht. De kinderen horen misschien in de klas wel een verhaal over Sint Maarten.

Op dinsdag 13 november willen wij met onze mooie lampions een kleine wandeling door de wijk maken en het feest een beetje vieren. Maar ook het teken van een lichtje in deze donkere periode staat nu centraal. Licht brengt warmte en gezelligheid.

Wij, het team van de Babylonschool, nodigen u en de kinderen (onder begeleiding van een ouder voor de leerlingen van gr.1 t/m 4 en uiteraard de peuters) uit voor deze wandeling die om 17.30u begint vanuit school.

Met vriendelijke groet,
Leerkrachten en directie.