Groep 7 op expeditie

Zondag 27 september 2015

Op woensdag 9 september zijn de kinderen van groep 7 op expeditie gegaan bij stadstuinen Vreelust. De kinderen kregen daar een les over het leven in en van de natuur. Eerst werden er met stokken en doeken tenten gebouwd. Vervolgens kregen de kinderen informatie over het vinden van eetbaar voedsel in de natuur.

De juf kreeg de taak om een kampvuur aan te maken en om daarboven een ketel met water te koken. De kinderen gingen ondertussen in de stadstuin op zoek naar voedsel. Ze vonden er appels en andere vruchten, noten en diverse kruiden. Er werd lekker gegeten van het schoongemaakte voedsel. De kruiden werden in het kokende water gedaan, waarna we onze zelfgemaakte thee gingen drinken.

Het was een hele leerzame en gezellige ochtend, waarin de kinderen veel geleerd hebben over de natuur.