De Voorleeswedstrijd

Vrijdag 20 november 2015

Afgelopen dinsdag 17 november vond de schoolronde van de Voorleeswedstrijd plaats.

De jury bestond uit: juf Ursula, Famke (LeesZaal) en juf Brenda. Zij vonden het een waar feest om de leerlingen te zien en te horen voorlezen!

In het speellokaal mochten de winnaars uit de klassen uit hun zelf gekozen boek voorlezen. Van groep 1 tot 8 zaten de kinderen, telkens een jongen en een meisje, met veel bravoure op de grote rode stoel. Sabrin uit groep 2 vertederde door haar voordracht met aan het einde het zingen van een liedje waar iedereen voor opstond. De beginnende lezers uit groep 3 zaten met hun neuzen diep in hun boek en lazen knap de lange teksten voor.

Bij de wedstrijd van de middenbouw overtuigde Julian uit groep 5 door goed contact te maken met het publiek.

Tussen de voorlezers van de groepen 7 en 8 was het een zo genaamde “close finish”. Uiteindelijk hebben we voor de steeds enthousiaster voorlezende Soufian uit groep 7 gekozen. Hij las voor uit “Mees Kees op de kast” van Mirjam Oldenhave. Soufian mag de Babylon vertegenwoordigen voor de plaatselijke ronde!

Alle winnaars kregen een mooi boek uitgereikt en voor alle voorlezers was er een medaille.  Zo zie je maar dat voorlezen voor iedereen een feest is! Lezen is leuk!

Famke had namens de LeesZaal nog een verassing in petto: de winnaar mag op zondag 6 december om 14:00 uur, tijdens het optreden van de bekende schrijver Toon Tellegen, een verhaal voorlezen.