Het voorleesontbijt

Vrijdag 29 januari 2016

Op woensdag 27 januari was het nationale voorleesontbijt op school. Veel kinderen kwamen in pyjama en met een knuffel naar school. Daar genoten alle klassen van een uitgebreid ontbijt, met een kopje thee en een heerlijk gekookt eitje, dankzij de hulp van een paar ouders. Bedankt hiervoor!

Naast het ontbijt werd er ook voorgelezen. Bij de peuters werd er voorgelezen door de vader van een van de kinderen. Hij heeft voorgelezen uit het boek: “Wij gaan op berenjacht”. Bij de groepen 1 t/m 4 uit het boek ‘We hebben er een geitje bij’ door de man van juf Erna. Ook groep 5/6 kwam hij verblijden met een leuk verhaal.

In de bovenbouw werd er door meester Thomas ook goed voorgelezen. Het was een hele gezellige ochtend! Ook de voorlezers willen we bedanken!

De nationale voorleesdagen duren tot 6 februari. Ook thuis voorlezen is elke dag een feest! Voorlezen voor het slapen gaan of overdag samen een prentenboek bekijken geeft een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip.

Veel voorleesplezier!