Haven Taaltrip

Dinsdag 16 februari 2016

Op dinsdag 9 februari is groep 7 naar de Rotterdamse haven geweest. Met de bus gingen we naar Rozenburg waar de kinderen in groepjes verdeeld werden.

Ieder groepje maakte een taaltrip door het educatieve centrum, waar van alles te zien en te doen was over de haven. Zo keken ze met verrekijkers hoe grote olieschepen aangemeerd waren en hun olie losten. Ook hebben ze geleerd waar schepen het beste kunnen varen op een rivier en hoe snel dat gaat. Daarnaast gingen de kinderen in een laboratorium aan de slag om badzout te maken en leerden ze hoe containers van een schip op een vrachtwagen worden geladen met enorme havenkranen.

De les was voor de groep een grote verrijking van de woordenschat, met woorden als: vrachtschip, aanmeren, containers, distributiecentrum en stuurboord. In de klas gaan we de komende tijd hier nog mee verder.

Het was een hele leuke en leerzame middag!