Week van de Lentekriebels

Dinsdag 28 maart 2017

Het is tijd voor de Week van de Lentekriebels. De Week van de Lentekriebels is een nationale projectweek voor het basisonderwijs. Deelnemende scholen geven een week lang les over relaties en seksualiteit. Tijdens deze projectweek wordt er schoolbreed in groep 1 t/m 8 elke dag een les gegeven over dit onderwerp. De Week van de Lentekriebels ondersteunt kinderen bij hun ontwikkeling waardoor zij leren om verantwoorde keuzes te maken op het gebied van relaties en seksualiteit. Dit draagt bij aan een respectvolle samenleving en een veilig en prettig leefklimaat, ook in de klas. We maken hierbij gebruik van het lespakket Kriebels in je buik en andere ondersteunende materialen en organiseren verschillende activiteiten. De leerlingen van groep 7 en 8 zullen in deze week een les krijgen over de lichamelijke en emotionele veranderingen tijdens de puberteit. Bij deze les krijgen de meisjes les van een juf en de jongens van een meester. De jongens en meisjes zullen tijdens deze les niet bij elkaar zitten. Heeft u nog vragen dan horen we het graag van u.

Deze week sluiten we op maandag 3 april graag met u af. Dit doen we met een tentoonstelling in de hal beneden. U bent welkom op 3 april om 8.30.

Het belooft een leuke maar vooral leerzame week te worden.

Met vriendelijke groet,

Team Babylon!